søndag 8. november 2009

Snøstorm og beising av stue

Denne helgen dro jeg til Furutangen med mine tre barn. Vi brukte nærmere 4 timer på turen, noe som er svært uvanlig da turen pleier å ta ca 2,5 time. Snøværet startet ved Kolomoen og jeg hadde problemer med å se veien, så jeg klarte å kjøre forbi avkjørselen til Løten. Jaja en ekstra tur om Hamar ble det.
Da vi passerte Elverum mot Rena snødde det vanvittig og det var veldig glatt i kjørebanen. Biler og vogntog snirklet seg av gårde. Fra Rena til Osen er det betraktlig mindre trafikk, noe som medførte mye snø på veien. Kom endelig fram til hytta og der var det skikkelig julestemning med masse nysnø.

Når det gjelder peisovnløsningen, lar tilbakemeldingene fra Familiehytta vente på seg. Nå har vi ventet i 2uker og vi har forsøkt å få kontakt. Nå håper vi virkelig at dette endrer seg denne uken.
Her er det vakre stålrørert som troner gjennom loftstua vår:


Er den noen som har noen gode tips til hvordan å innrede dette rommet til tross for denne håpløse plasseringen av stålpipen? Er det mulig å få dette enorme røret til å passe inn interiørmessig? Gode forslag mottas gjerne!

Ellers har flere av veggene i stua fått et strøk med interiørbeis. Vi er veldig fornøyd med fargen og synes det blir varmt og fint. Taket skal etterhvert bli hvitt og det skal også vinduskarmene.Ellers har vi kost oss veldig denne helgen. Vi har fyrt i den nye peisovnen og selv om den er bitteliten gir den utrolig bra med varme. Brannmuren skal selvfølgelig males!

8 kommentarer:

 1. Hei!

  Fargen på veggen var veldig fin. Hva har dere brukt. Vi har kjøpt tomt på Sydfeltet og gleder oss til bygging neste år. Kjekt å lese litt på blogger og få gode tips.

  SvarSlett
 2. Hei!

  Bra dere kom trygt frem. Hørte at veiene også var glatte på første del av turen hjem i dag.

  Syntes fargen ble fin. Når det gjelder pipa er det vanskelig å komme med noen gode forslag, men kanskje å bruke dem som en del av en rominndeling?

  SvarSlett
 3. Heisan!Synd med piperøret, men tenkte som Synnøve ja, at en rominndeling kanskje hadde blitt flott! "Bygge" inn røret og lage en "bokhylle" bort til veggen ved røret? Loftsrommet ser stort ut, håper det blir plass på den måten?
  Hilsen Sunnmøre, som endelig fikk høst på fjellet med sol og blå himmel, og ingen snø og regn på lenge...merkelig.

  SvarSlett
 4. Takk for tips!
  Synes bokhylle-ideen var noe å tenke på. Da mister vi ikke dagslyset inn i resten av rommet om hyllen er åpen fra begge sider.

  SvarSlett
 5. Hei Anett S

  Vi har brukt en brunmix og fikk tipset om det her www.samdal.com/hytte.htm

  SvarSlett
 6. Hei - flott farge og flotte vegger, lurer på hvilken panel dere har der? bredde og type? Vi skal bestemme panel i stua, og jeg klarer ikke bestemme meg :-)
  Hlsen Kari BT

  SvarSlett
 7. Hei!

  Vi har liggende furu skyggepanel 14x145! Tror det er standard hos familiehytta i tillegg til at de bruker villmarkspanel. Vi ønsket ikke villmarspanel fordi hytta er ganske liten.

  SvarSlett
 8. Hei. Har dere akk samme beismix som Samdal har på stua? Synes din såg lysere ut ;)

  SvarSlett