søndag 6. desember 2009

Beising av loftstue!

Har hatt mye trøbbel med nettet, så derfor har det blitt lite oppdatering den siste uken.
Hadde noen flotte dager på Furutangen forrige helg, med Familiejulebord på Mattisstua og julestund i eldhuset på gamle Furutangen.
Første søndag i advent og adventstaken er på plass i hytta;

Litt jobbing ble det også tid til. Hadde kjøpt mere interiørbeis til stua, men oppdaget fort at mixen var feil. Mye tjukkere og den hadde en sjokoladebrun farge. Takk og lov forsøkte vi den på det nederste panelet, så det har ikke oppstått den helt store katastrofen.
I mangel på riktig beis nede, satte vi igang å beise loftstuen i fargen Zen sand. Dette er en litt lysere brunfarge enn den vi har valgt nede. Grunnen til at vi har valgt denne er rett og slett at vi har flere bokser med denne stående etter all vurderingen av hva vi skulle bruke i stua. Har også vært på besøk hos hyttenaboer som har behandlet veggene med den og jeg synes resultatet ble bra hos oss også;

Ellers har vi laget en benk som barna skal sitte på ved kjøkkenbordet. Denne er laget av rester av villmarkspanel som vi har malt( bena skal selvfølgelig også males). Enkelt og greit!

3 kommentarer:

 1. Hei, hva var det som gjorde at det ble feil med fargen på beisen? Vi skal beise inneveggene på hytta i jula, og det er så vanskelig å finne farge!! Din er veldig bra - har sjekket ut Rogers side også. Du har valgt den har har på panelet og ikke den som er på tømmerveggene? Altså den med én del hvitkalket? Han oppgir denne miksen: Jotun Interiørbeis (Mix: 4 deler fargeløs base, 2 deler drivved, 1 del valnøtt, 1 del hvitkalket). Jeg er litt usikker her på om han har brukt både delene med fargeløs base, OG de fire andre delene, eller om han mener at han bare satte disse fargekodene til de respektive fire delene med fargeløs base (før han blandet alt sammen). Hva gjorde dere?
  Veldig takknemlig for svar!

  Om piperøret: Det er vel veldig vanskelig å gjemme bort et så stort rør. Kanskje det er smrtere å prøve å spille på det? Bruke den svarte fargen noen andre steder i rommet, kanskje også med noe metall. Tenk at det gir god varme i loftsstua når dere fyrer nede. Prøve å bli venn med det isteden for å irritere seg..:-)
  Hege

  SvarSlett
 2. Hei!
  Vi har valgt den mixen han har brukt i stua. Altså ikke den med hvitkalket! Usikker på hva som skjedde med den beisen som ble feil. Har fått beiset med nytt spann med riktig mix nå. På spannet står det; Valnøtt fyllingsgrad 0,30 liter ( 0.3 liter )og drivved fyllingsgrad 0,61 liter ( 0,7 liter ). Ang baser så vet jeg faktisk ikke. Fått god hjelp fra Jernia til å blande for oss. Vi er veldig fornøyd med resultatet. Ble akkurat om ønsket. Intimt, men ikke for mørkt.
  Håper dette hjelper dere i valg av farge!

  Ja det er håpløst å gjemme bort et sånt rør. Vi har, som du nevner, tenkt å spille på det og tanken er en åpen bokhylle fra røret og inn mot veggen. Vi venter på endelig forslag fra snekkerne her oppe. Røret er isolert, så jeg vet ikke hvor mye varme det gir. Takk for gode tips:-)) Best å legge irritasjon bak seg!

  SvarSlett
 3. Takk for svar! Det hjalp veldig. Jeg syns det så så mørkt ut i stua hans, men veldig fint hos dere. Men han har tømmerpanel, dere har "vanlig". Og bare ett strøk, antar jeg?

  Bokhylle høres lurt ut:-) Hytta ser så fin ut - dere kommer til å få mange nydelige helger og ferier der. Kos dere!

  SvarSlett