mandag 19. oktober 2009

Plassering av peisovn og vannlekkasje!

I standard leveransen på vår hytte medfølger det en peisovn, Dovre CB 250. Underveis i byggeprosessen ble vi forespurt om vi ønsket lecapipe eller stålpipe.Pga plass valgte vi stålpipe, noe som også stod som standard i kontrakten. Vi ble enig med Familiehytta at ovnen skulle settes inn etter at vi hadde behandlet gulvene. For et par uker siden ga vi klarsignal om at det var klart for montering. Det vi får beskjed om da, er at det ikke er sikkert at det er plass til ovnen i vår hytte!! Det synes vi er merkelig siden den står som standardleveranse og til og med er plassert på tegningene av hytta. Vi er nødt til å ha peisovn i hytta. Det trekker fra vinduene og vi frykter vinteren. Peismontøren fant et alternativt sted å plassere ovnen i stua nede og den er helt grei. Problemet er da at stålrøret må gå midt igjennom loftstua! Her skal stålrøret plasseres ( der den svarte platen ligger):
Synes det er utrolig kjedelig at dette røret skal ødelegge rommet.

Vi har også hatt vannlekkasje på badet. Tendensene var der forrige helg, men denne helgen stod vannspruten fra toalettet. Fikk tak i rørleggeren og fikk garantier om at det skal fikses idag. I mellomtiden måtte vi periodevis skru av hovedkranen.

Ellers har vi begynt å behandle veggene inne i hytta. Hvit panellakk i gangen og en brunmix i stua.

8 kommentarer:

 1. Uff da!
  Kjedlig med alt som ikke går som planlagt. Men enig med at ovn er viktig. Men det skal ikke trekke fra vinduene, så kanskje dere trenger en skikkelig sjekk?

  Ikke sikkert at det blir så dumt med pipa på hemsen. Kanskje et alternativ med en lettvegg etterhvert slik at pipa og veggen deler av rommet?

  Har du behandlet håndlista på trappa? I så fall med hva og er du fornøyd?

  Synnøve

  SvarSlett
 2. Trekker det fra vinduene?! Har de glemt å isolere rundt viduene? Be de ta ta opp noen vinduer for å sjekke. Be også om dokumentasjon m/foto. I vår hytte hadde de ikke isolert rundt noen vinduer så de måtte ta opp alle vinduer og etterisolere. Dette er vel et tegn på at firmaet som setter opp hyttene har for mye å gjøre og dermed tar en del snarveier/enkle løsninger.

  Hyttenabo

  SvarSlett
 3. Hei! Ja vi lurer litt på dette med vinduene. Får nok sjekke det!

  Takk for innspill til løsninger på hemsen. Har tenkt på ulike måter å møblere, slik at pipa " glir" naturlig inn. Vi får se når alt er klart der oppe.

  Har malt deler av trappen, dvs at trinnene og håndlista står igjen. Planen er hvit panellakk der også. Trinnene vil få lakk i tillegg. Hva har dere gjort??

  SvarSlett
 4. Hei igjen!

  Vi har behandlet trinnene med interiørbeis og tre lag med lakk. Hadde tenkt å bruke hvit panellakk på resten, men hørte noen andre som klaget på den løsningen, med at det ble for lite glatt og at skitt festet seg lett.

  Vi kommer til å velge enten hvit maling som på listene, eller interiørbeis med lakk.

  Synnøve

  SvarSlett
 5. Et alternativ er jo panellakk med lakk i tillegg. Får tenke litt på det.

  Jeg har malt trappen i huset vårt. Brukte hvit gulvmaling på håndlista. Har begynt å flasse litt etter at det ble et lite avskrap på malingen. Forsøkt å pusse og male igjen, men det er veldig vanskelig å få det til å sitte.
  Utrolig vanskelig å velge produkter, da det er så mye å velge i.

  SvarSlett
 6. Hei!
  Nå har dere vært uheldige synes jeg, det skal jo ikke trekke fra nye vinduer! Når dere har tegnet peis og avtalt det kan de jo ikke komme å si noe annet nå.Håper ting ordner seg for dere. Vi er lovt overtagelse til helgen men tør nesten ikke tro på det før vi er der.

  SvarSlett
 7. Hei Ann-charlotte!

  Ja synes vi har vært uheldige. Ang peisen, så er det faktisk Familiehytta som har tegnet inn peisovn som standard i hytta vår. Det er ikke et tillegg som vi har bestemt, men rett og slett noe som følger med den hyttemodellen vi har valgt. Det er jo merkelig at det ikke er planlagt bedre.
  Dere har jo også vært uheldige, så håper dere kommer dere inn i ny hytte til helgen :-)) Gled dere til det! Lykke til.

  SvarSlett
 8. Hei,
  spennende lesing dette her.
  Vil du ha mer inspirasjon til oppussing/møblering, bør du teste ut denne tjenesten her: http://www.finn.no/finn/realestate/image.
  Det blir aktig "å følge" dere videre. K

  SvarSlett