søndag 20. september 2009

Første ovenatting på Furutangen

Da har vi hattt vår første helg på Furutangen i vår egen hytte!
Reiste opp fredag formiddag og var kjempespent på det ferdige resultatet. Da vi kom fram var slitne snekkere fortsatt i arbeid. De har jobbet på speng den siste tiden, for å få hytta ferdig. De hadde imidletid en dårlig nyhet til oss og det var at det ikke var strøm i hytta!! Alt var egentlig iorden fra elektrikernes side, men Eidsiva hadde ikke koblet oss på i boksen nedi gata. Hva gjør vi nå?? Flyttelass, leid henger og med tre unger kjente vi panikken komme. Koorninatoren vår hadde tydligvis jobbet hele dagen med å få løst problemet uten hell. Etter noen telefonsamtaler klarte Familiehytta å overtale Eidsiva til å komme og koble oss på :-)

Hytta ser flott ut og vi er veldig fornøyde. Fortsatt er det endel snekkerarbeid igjen; noe listing, plassbygde senger og terrasse. Dette skal bli ferdig til uken.

Noen feil er det også, bla har vi fått installert dusjkabinett istedet for dusjhjørne. Det betyr også at det mangler noen fliser på veggen på badet der dusjhjørnet skal stå. I tillegg skulle vi ha opplegg til vaskemaskin på badet, og det e vi usikre på om vi har fått. Noen av panelovnene er plasser litt uheldig i forhold til senger og sofa, men det håper vi å få rettet på.

Ellers så har helgen gått med til overflatebehandlig av gulvene i hytta. Vi har valgt 2 strøk med hvit panellakk på gulvene med trestjernes lakk over. Vi kommer til å brunbeise veggene og derfor valgte vi lyst gulv.

7 kommentarer:

 1. Gratulerer med egen hytte!
  Så bra at dere endelig kom inn.

  Er dere på Furutangen i uke 40 (høstferien) hadde det vært hyggelig med et "bloggtreff"

  SvarSlett
 2. Takk for det! Deilig å endelig kunne ta hytta i bruk.
  Vi skal være på hytta i høstferien. Mann og barn skal være der hele uken. Jeg er der i helgen, men skal jobbe mandag og tirdag. Reiser opp igjen tirsdag kveld. Hadde vært veldig hyggelig med et " bloggtreff," det er jo mange av oss! Vi har tre gutter på 3, 6 og 10 år!

  SvarSlett
 3. Heisan!
  Har en tømmerhytte selv, som vi driver og skal "oppgradere" litt. Ser dere skriver at dere skal brunbeise veggene. Har dere bestemt dere for type produkt og farge?
  Vi driver og leter oss frem i denne beisejungelen selv nå... :-)

  SvarSlett
 4. Hei! har teste utallige beistyper og har nå bestemt oss for en blanding av to typer. Ideen til dette fant vi her: www.samdal.com/hytte.htm
  Synes at denne hytte er utrolig fin og inspirerende!

  SvarSlett
 5. Hei!
  Da er vi på samme spor for å si det slik ;-)
  Har allerede beiset et soverom og bad i ca 50/50 blanding valnøtt og drivved - og det ble mørkt men fint til de hvite møblene vi har der.
  Blir nok Lady interiørbeis i gangarealer og oppholdsrom også, men der har vi ikke bestemt oss for mix. Har også testet linolje med tilsatt farge, men det ble litt for syrebeis for min smak.
  Som dere har vi også lyse gulv - våre er hvitoljet.

  SvarSlett
 6. Hei!
  Vi bygger hytte i Slettedalen i Sauda. Har også sett på Samdal`s hyttetips og synes fargen i stua er veldig varm og fin.
  Er litt redd for at det blir litt mørkt i stua, men hva tenker dere nå når dere nettopp har gjort det? Krever det mye belysning?
  (vi har ganske mye vinduer i vår stue.)
  Mvh
  Mette

  Mvh
  Mette

  SvarSlett
 7. Hei! Vi synes ikke det blir for mørkt i stua og vi har liten stue. Vi har har hatt noen diskusjoner ang belysning også. Ser at vi trenger noe mere belysning i stua, men vi er usikre på hva slags type vi ønsker. Foreløpig har vi en bordlampe og en stålampe. Anbefaler å prøve dere frem ang beisfarge på løst panel først:-)

  SvarSlett